Vad som orsakar hyperhidros?

Överdriven svettning – hyperhidros är ett allvarligt medicinskt tillstånd som kan leda till allvarliga psykiska och fysiska hinder för dem som drabbas av det. Tillståndet drabbar cirka 3% av befolkningen i världen, och det sprids lika mellan män och kvinnor. Det är främst förknippat med händer och armhålor, men hyperhidros kan uppstå var som helst på kroppen. Många människor lider av svettande i kroppsområden som ansikte, huvud, fötter, bål, rygg etc. Flera orsaker kan vara orsaken till att en person kan få eller få hyperhidros. Ibland kan tillståndet helt försvinna i flera år, men det kan också resultera i exakt motsatt situation, där svettningen kan förvärras med tiden.

Sjukdomen är indelad i två typer – primär och sekundär. Primär orsakas av sig själv – det betyder att det inte finns något särskilt skäl till att svettningen uppstår. Den sekundära inträffar när det finns andra tillstånd, och de är orsaken till att en person börjar svettas.

De vanligaste tillstånden är diabetes, fetma, klimakteriet, hypertyreos, förgiftning etc.

För närvarande finns det inget botemedel mot överdriven svettning som uppfanns. Personer som har en primär eller sekundär typ av detta tillstånd kan bara behandla deras svettningar så att det kan minska och symtomen kan lindra. Tillståndet är inte synligt i en mängd medicinska test, såsom blodprover, men symtomen är allvarliga.

Detta tillstånd kallas också ett tyst handikapp av många skäl. En av dem är att forskningen om lösningen för villkoren har varit lång och fortfarande pågår. Många som drabbas av detta tillstånd tystar också över det eftersom de skäms. Många sjukvårdssystem erkänner inte överdriven svettning som ett medicinskt tillstånd, därför är det svårt för människor att få råd och lära sig om behandlingsalternativ eftersom de kämpar för att hitta rätt läkare. Tyvärr kämpar många människor i områden där tillståndet erkänns av sjukvården för att hitta en ordentlig svettklinik som hjälper dem att få rätt diagnos. Det finns många produkter ute och behandlingsalternativ som inte är effektiva och människor blir ofta avskräckta när de prövar dem, eftersom de inte ser några förbättringar.

Alternativ för behandling är värda att testa beroende på var svettningen uppstår. Vissa behandlingar fungerar bra för armhålan men fungerar inte på fötter. Människor som drabbats av hyperhidros och läkare specialiserade på det investerar dagligen ansträngningar för att ta reda på mer information om orsaken till denna sjukdom eftersom det fortfarande är oklart varför händer det i kroppen. Det finns några teorier där ute, men icke ännu bevisas vara den korrekta. Förhoppningsvis kommer botemedlet att kunna snart.

Patientförening för hyperhidros arbetar hårt för att stärka möjligheten att sprida ordet om detta tillstånd. Det är inte många som är bekväma att prata om sin situation med människor i omgivningen, så det är tröstande för dem att hitta människor som förstår dem. Personer som har nära människor som drabbas av överdriven svettning kan också gå med i dessa föreningar för att lära sig att underlätta livet för dem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *