TIPS PÅ GRATIS SAKER ATT GÖRA I STOCKHOLM 2014

Stockholm är känt för att vara en dyr stad, men många resenärer vet inte att det finns många gratis saker att göra i Stockholm. Så låt oss ta en titt på några  sevärdheter i Stockholm som inte kostar dig något.

Titta på högvakten i Stockholm

Titta på byte av Högvakten i Stockholm är en riktigt bra upplevelse och det är helt gratis!. Här kan du helt gratis få en 40 minuters händelserik vaktavlösning. Så när sker vaktombytet ske?

Under högsäsongen maj-augusti sker vaktavlösningen dagligen vid 1215 förutom helgdagar och söndagar då det sker 1315. Under sommarsäsongen, kan du även se vakter på hästar runt Stockholms slott.

Under hösten och våren kör den svenska vaktparaden på onsdagar & lördagar kl 1215 och söndagar kl 1315.

Under vintermånaderna är händelsen inte så stor, men ändå värt att titta på! Under den tiden ändrar hög vakten på onsdagar och lördagar kl 1200. På söndagar kan man se detta kl 13.00.

Stockholms kyrkor

Besöka en kyrka är inte bara för religiösa människor, många kyrkor är väldigt vackra och man kan verkligen njuta av de vackra konstverk som finns inuti dessa kyrkor. Jag finner följande kyrkor i Stockholm värda ett besök:
Storkyrkan i Gamla Stan,
Katarinakyrkan på Högbergsgatan 15,
Riddarholmskyrkan, och Gustav Vasa kyrka längs Karlbergsvägen.

Gratis museum i Stockholm

Även museum kan vara gratis i Stockholm. Det är fri entré på både Moderna Museet och Arkitekturmuseet i Stockholm. Du hittar båda bredvid Nationalmuseumet som tyvärr inte har gratis inträde.

Djurgårdens gratis vandringstur

Djurgården är en ö mitt i Stockholm och den är känd för sina vackra grönområden, sevärdheter, evenemang, parker och turistattraktioner. Stockholm består av ett antal öar som är sammanlänkade med broar. Ön Djurgården är ett kulturellt centrum och hit har stockholmarna flockats i århundranden.

Vandringsturen brukar vara mellan två och två och en halvtimma. Utgångspunkten hittar man hyffsat enkelt. Ta djuggårdsspårvagnen från olika platser i Stockholm. Den tar dig direkt till ön och
För denna intressanta 2 – 2 1/2 timme vandringstur på Djurgården, är utgångspunkten lätt att nå: Helt enkelt ta Djurgårds spårvagnen från där du är i Stockholm. .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *