ROLIGA SAKER ATT GÖRA I MALMÖ

1.Öresundsbron

15 minuters bilresa från Malmö centrum tar dig till teknikens underverk Öresundsbron. Årtionden i planeringen, och berömd i hela världen sedan den öppnades år 1999. Öresundsbron har fått ytterligare marknadsföring som det centrala i den svensk/danska hit serien Bron. Bron är uppdelad i en väg, en järnväg och en tunnel. Den inledande sträckan är cirka åtta kilometer lång till den konstgjorda ön Peberholm. Därifrån ansluter den till en tunnel på fyra kilometer, konstruerad för att inte påverka de inkommande flygplan till den närliggande flygplatsen kastrup. Om du får chansen, ta en tur över bron och genom tunneln till Sveriges grannland Danmark.

2.Turning Turso

Cirka 2,7 kilometer från Malmö centralstation ligger den slående Turning Torso som är 190 meter hög och kombinerar bostäder, kontor och konferensutrymmen. Skyskrapan är baserad på en skulptur av formgivare, konstnär och arkitekt Santiago Calatrava. Den banbrytande byggnaden tog fyra år att färdigställa, öppnades 2005, och levereras med lokalt producerad förnybar energi. Denna iögonfallande och symboliska struktur har satt Malmö stadigt på den arkitektoniska kartan.

3. Malmö konsthall

Malmö Konsthall är en blandning av tillfälliga utställningar och klassisk konst, Malmö konsthall öppnades 1975 och har ett av Europas största utställningsrum. Malmö konsthall är byggd av betong, glas, trä och aluminium. Tillverkade av 550 kupoler, taket i galleriet varierar i höjd och innehåller både naturligt och artificiellt ljus. Resultatet är ett galleri som är både funktionellt och estetiskt tilltalande. Om du besöker konsthallen på en söndag, kan du njuta av en stor brunch på Restaurang Smak, som även serverar lunch varje dag.

4. Folkets park

Folkets Park är både Malmös och världens äldsta offentliga park och en av Sveriges mest besökta platserna. I nästan 120 år, har turister och lokalbor kommit hit för att ha kul, slappna av och njuta av det goda i livet. I Folkets park kan du hitta attraktioner, grönskande områden med dammar, gräsmattor och en populär lekplats. Det finns ett utbud av kiosker samt glass stånd och kaféer, och på vintern omvandlas dammen till en isbana för skridskoåkning. Parken ligger 15 minuter med buss från Malmö centralstation.

5.Kallbadhuset

Tyvärr förstördes den ursprunliga strukturen av Kallbadhuset av en fruktansvärd storm bara fyra år efter att den byggdes. Kallbaduset upprättades dock snabbt i en förbättrad version. Betydande renoveringar har skett under åren, det senaste var under 2009. På Kallbadhuset kan du loppla av i den vedeldade bastun, njuta av en fantastisk utsikt över bukten, ta ett dopp i havet, och därefter ta en kaffe i det populära kafét.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *