NORSKA TELEFONOPERATÖRER

Detta är de bästa telefonoperatörerna i Norge med tanke på pris och täckning

Ibland så behöver vi flytta av en eller annan anledning. Detta kan vara för att du har fått erbjudande om ett jobb, eller att du träffat någon som bor i Norge som du tycker om och vill flytta ihop med. Kanske kommer du att veckopendla, eller bara vara bosatt i Norge över säsongsarbete eller kortare perioder. Sedan så finns det ju alltid en definitiv flytt till Norge, eller så är du helt enkelt Norrman. Är du Norrman så har du inga problem att förstå svenska. Alla ni som står inför något av detta kan dra nytta av denna artikel som ska titta närmare på vilka teleoperatörer som är bäst i Norge.

När du ska välja Norska teleoperatörer så beror det givetvis på om du ska vistas lång tid i Norge, under kortare perioder eller och du ska veckopendla som har betydelse för vilken teleoperatör som blir mest effektiv och billigast för just dig. En av de operatörer som är ett populärt val för de som vistas och bor i Norge och kommer att göra många utlandssamtal är MyCall som erbjuder bra priser för internationella samtal samt en bra täckning. MyCall var tidigare känt som Lebara men har numera bytt namn.

Olika val av teleoperatörer i Norge och de priser som gäller för dagen

Här kommer vi att jämför de mest kända och populära valen av teleoperatörer i Norge, för att du på ett så enkelt sätt som möjligt ska kunna blida dig en uppfattning om vad som passar just dig och din situation.

  • NetcomDetta är ett Norskt bolag som ingår i Telia Sonera koncernen och erbjuder fyra olika abonnemang med bra villkor och priser. Netcom har också genom Telia Soneras nät bra täckning och kvalitet. Abonnemangspriserna börjar på 199 Nok per månad och går upp till 649 Nok per månad. I alla utom det minsta abonnemanget erbjuds du att ringa till samma taxa i hela Norden. Här får du som använder telefonen till att surfa även god Internetuppkoppling. Netcom kundeservice är vana vid att få frågor från svenskar som flyttar till Norge och hjälper mer än gärna till med att svara på frågor.
  • TelenorTelenor är en telefonoperatör som finns representerad både i Norge och Sverige, vilket kan göra denna till en säker och stabil form av teleoperatör. Dock är de priser som de använder sig av enbart satta för bruk i Norge, vilket gör att du kommer att få en mindre extraavgift på ditt samtal om du ringer mycket till Sverige. Månadsabonnemang börjar på 199 Nok och går upp till 799 Nok per månad. Här erbjuds god täckning och kvalitet i eget nät samt snabba Internetuppkopplingar.
  • Tele2Tele2 är en svensk teleoperatör som finns representerad i Norge. Även här ägs bolaget av Telia Sonera vilket borgar för kvalitet på samtal. Här erbjuds månadsabonnemang från 149 Nok till 399 Nok. Det finns även ett abonnemang som inte har någon månadskostnad men lite högre samtalskostnad. Alla samtals- och uppkopplingsavgifter gäller såväl i Norge som i Sverige.
  • MyCall
   MyCall är än av de ledande teleoperatörerna i Norge, och ingår numera i Telia Sonera koncernen, vilket bidrar till en god täckning och kvalitet på samtal. Här erbjuds månadsabonnemang från 99 Nok. Detta abonnemang innehåller 50 minuter till över 130 länder och 100 minuters samtalstid inom Norge. Även 100 fria SMS och 100 Mb datatrafik ingår. Hos MyCall erbjuds också abonnemang för 199-499 Nok per månad där samtalsminuter, datatrafik och SMS ökar beroende på abonnemangsval.

Sammanfattningsvis så kan vi säga att det som ser ut att vara ett bra alternativ vid veckopendling eller korta perioder i Norge och många samtal till Sverige på pappret ser ut att ge Tele2 priset av att vara bästa valet. Vad det gäller bästa kundeservice så ligger Tele2 kundeservice och Telenor kundeservice i topp med i ca 6 respesktive 5 i betyg enligt Norsk kundeservice . Ska du däremot vara bosatt i Norge och kommer att ringa mycket till släkt och vänner i Sverige så kanske du ska tänka på att ge Netcom en chans att vara din nya teleoperatör.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *