5 ROLIGA SAKER ATT GÖRA I GÖTEBORG

1. Feskekörkan

Göteborg handlar mycket om fisk och skaldjur, finns det då något bättre sätt att uppleva detta än i hjärtat för Göteborgs fiske, Feskekörkan. Inuti Feskekörkan hittar du en mängd fiskhandlare och utmärkta restauranger. Här finns alla typer av havets läckerheter som nyligen kommit i land . Om inte, unna dig en take-away räkmacka och sitt vid den intilliggande kanalen.

2.Haga

För att komma till Haga-distriktet, som ligger i den västra delen av staden kan du ta en spårvagn eller buss till antingen Järntorget eller Hagakyrkan. Detta är en av de äldsta kvarteren i Göteborg och är från mitten av 1600-talet. Promenera längs den charmiga stadsdelen Haga Nygata, som är kantad med vackert bevarade timmerhus, butiker och trevliga kaféer. Pröva en av världens största kanelbullar på Café Husaren. Glöm inte att kolla in Haga Badhus för en kombinerad restaurang och spa-besök, eller varför inte njuta av färska skaldjur på Sjöbaren restaurang. I sydost området, kan du blicka ut över staden från Skansen Kronan.

3.Konsthuset

Göteborgs konstmuseum har en unik samling av nordisk konst och det betraktas som en av de finaste samlingarna i norra Europa och presenterar verk av Carl Larsson, Edvard Munch, Anders Zorn, Picasso, Chagall , Monet, Rembrandt, och många andra. De fotoutställningar på Hasselblad Center i samma byggnad är väl värt att en titt på i och intill hittar du Stadsteatern och Konserthuset. En av museets höjdpunkter är Hasselbladvinnarens årliga utställning. Museet är värd en rad permanenta och tillfälliga utställningar, familjeaktiviteter, föreläsningar, workshops, guidade turer, en butik och café.

4.Liseberg

Liseberg är en riktig familjefavorit för den som besöker Göteborg. Det finns spännande karuseller och bergochdalbanor, regelbundna konserter och under juletide, en fantastisk marknad. Omkring 40 olika attraktioner och nöjen såsom Atmosfear,Europas högsta fritt fall, och den prisbelönta trä berg-och dalbanan Balder.Lisebergs stora ger även en fantastisk utsikt över staden. Det finns också god mat, musik, spel och hundratusentals blommor blommade under sommarmånaderna. En helt ny berg-och dalbana, Helix, öppnar under våren 2014.

5.Universeum

I centrala Göteborg ligger Universeum, som är nordens största vetenskapscenter i Norden och en stor dag för hela familjen. Deras akvarier är några av de största i Europa och du kan utforska spännande utställningar samt en inomhus regnskog. Gå på safari och se fåglar, fjärilar, ödlor, sengångare och apor. I Universeums akvarier finns åtta olika typer av hajar, den största är sand tigerhaj. Du kan också se muränor och svärdfisk .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *